Gratis Microsoft Office voor iOS en Android

Dit artikel delen:
Gratis

Microsoft stelt zijn kantoorpakket Office gratis beschikbaar aan gebruikers van iPad en iPhone. Een versie voor gebruikers van Android-apparatuur is in de maak. Met de gratis versie kunnen documenten gemaakt en bewerkt worden op elk iOS-toestel. Wie alle functies wil, zoals de integratie met OneDrive en documenten met meerdere gebruikers bewerken moet betalen voor een licentie van Office 365. Tot nu toe was alleen het bekijken van bestanden gratis.

Julia White, general manager voor Office 365 vertelde eerder op TechEd (evenement voor ontwikkelaars) dat Microsoft bezig is aan de Androidversie van Office 365.

Vandaag wordt dat platform vooral overspoeld met Office-achtige apps zoals Polaris en Quickoffice. Maar volgens White heeft MS Office wel een historisch voordeel: 'Office blijft de gouden standaard voor productiviteit. We merken dat mensen Office willen gebruiken', aldus White tegen het ict-vakblad Datanews.

De keuze om eerst voor de iPad te ontwikkelen was volgens White een logische keuze: 'Als we kijken naar waar Office wordt verkocht dan zien we veel overlap met de iPad. Het is dan een logische keuze om dat eerst te kiezen. Maar we werken actief aan een versie voor Android.'

i.s.m Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-07T14:58:00.000Z Pim van der Beek