Microsoft maakt ook Windows 10 Pro gratis

Dit artikel delen:
Windows 10

Gebruikers van Windows 7 Pro en Windows 8/8.1 Pro, zoals bedrijven binnen het mkb, krijgen de kans om in het eerste jaar gratis te upgraden naar Windows 10 Pro. Dat maakt Jim Alkove van Microsoft bekend in een blogpost.

Het besturingssysteem van Microsoft kent normaal gesproken drie versies, een consumentenversie, een Pro-versie en een Enterprise-versie. Dit is ook het geval bij Windows 10. Windows heeft bekend gemaakt dat niet alleen de consumentenversie van Windows een gratis update naar Windows 10 zal krijgen, maar dat dit ook geldt voor de Pro-versie, zo vermeldt Alkove in zijn blogpost. Voor de Enterprise-versie zal gewoon moeten worden betaald. Bovendien wordt een Windows device dat is geüpgraded naar Windows 10 vanaf dat punt actueel gehouden via Windows Update. Ook dit is gratis.

Long Term Servicing branches

In zijn blog brengt Alkove nog meer nieuws naar voren over de bedrijfsversie van Windows 10. Zo worden er ‘Long Term Servicing branches’ aangeboden aan klanten die behoefte hebben aan meer controle in de manier waarop updates worden aangeboden en op welk moment de update plaatsvindt. Op deze Long Term Servicing branches wordt meer flexibiliteit geboden via Windows Server Update Services (WSUS) waarmee klanten volledige controle over de interne verdeling van updates hebben met bestaande beheeroplossingen zoals System Center Configuration Manager.

Current branch for Business

Maar organisaties hebben ook te maken met eindgebruikerstoestellen die niet bedrijfskritisch zijn. Wanneer je deze devices echter wel als bedrijfskritisch behandeld, kan dit leiden tot onnodige kosten en complexiteit, zegt Alkove. Voor deze gevallen introduceert Microsoft een nieuwe aanpak voor bedrijfsklanten, namelijk de ‘Current branch for Business’. Wanneer organisaties devices op de ‘Current branch for Business’ zetten, kunnen zij feature-updates ontvangen nadat de kwaliteit en applicatie-compatibiliteit hiervan is beoordeeld in de consumentenmarkt. Hierdoor hebben it-afdelingen meer tijd om deze updates te valideren in hun omgeving op hetzelfde moment als veranderingen aan consumenten worden aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant nieuws voor bedrijven die as-we-speak moeten kiezen tussen een Pro of Enterprise versie van W8. Kun je zonder de extra's van de Enterprise-versie (zoals VDI deployment), kies dan nu de Pro-versie!

Als het alleen voor bedrijven zou zijn - ben ik niet blij. Maar als W7-Pro gebruiker, thuis - vind ik het leuk nieuws. Ik had wel zorgen over hoe lang ik op W7 zouden kunnen blijven.

Het beidt perspectief. Blij.

Houdt dit in dat waneer ik mijn W7-pro laptopje wil upgraden een echte instalatie CD mag ontvangen (of zelf een cdtje mag fabrieken) ?
Reden waarom ik het vraag lijkt me obvious, wat als onverhoopt een herinstalatie nodig zal blijken ?
Kan ik dat meteen met mijn nieuwe CDtje aan de gang, en gelden dan de codes die onder mijn laptopje geplakt zitten nog ?

Verder vraag ik me natuurlijk af, wat win ik met deze overstap.
W7 werkt op zich prima (als je tenminste heel voorzichtig te werk gaat)
Wat bied W10 dat ik nu zou missen ?

Pascal, de details omtrent de installatieprocedure zijn nog niet duidelijk, maar CD's werden voor het laatst bij Windows XP gebruikt en ook DVD's worden steeds meer uitgefaseerd. Voor Windows 7 en 8 heeft Microsoft een tool die de juiste installatie ISO binnenhaalt en op een USB stick plaatst. Het zou me dan ook niet verbazen als de Windows 10 upgrade via die tool werd geregeld: je voert je Windows 7 code in, de tool haalt de juiste Windows 10 ISO op en zet hem op USB stick. Ik kan me verder voorstellen dat de tool op de één of andere manier je Windows 7 code omzet in een Windows 10 code.

Hmmm... volgens mij is er nog maar 1 versie, de keuzes zitten hem in het uitrollen van beleidsregels (policy) en de vrijgeven van zaken in de Enterprise app store.

ik citeer:
With Windows 10, we’ll extend MDM support in order to better manage corporate-owned devices, supporting the configuration of Enterprise Data Protection policies, support for managing multiple users, full control over the Windows Store, VPN configuration, full device wipe capabilities, and much more.

With Windows 10, we also allow for choice between Active Directory, Group Policy, and System Center Configuration Manager for corporate-owned devices that are frequently connected to the corporate network, or Azure Active Directory and MDM for devices that are typically mobile and internet-connected.

Windows = Malware en voor Malware hoor je niet te betalen.

Meer informatie over de verschillende versies van Windows 10 hier: http://downloadcentrum.com/windows-10/ Ook met handleidingen over het installeren van Windows 10.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-02T16:07:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.