Amsterdam, Eneco en UMCG dagen data scientist uit

Drie hackathons tijdens Dutch Data Science Week

Dit artikel delen:

Tijdens de Dutch Data Science Week (DDSW), die van 25 mei tot en met 1 juni 2018 plaatsvindt, worden data scientists uitgedaagd om slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te bedenken. Dit in de vorm van een hackathon. De uitdagers zijn de gemeente Amsterdam, energieleverancier Eneco en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De wedstrijden vinden plaats in Amsterdam en Rotterdam.

De Dutch Data Science Week (DDSW) is een initiatief van de Amsterdamse dataspecialist GoDataDriven en SAS, softwareleverancier van onder meer data-analyses en business intelligence. Tijdens deze week worden drie hackathons georganiseerd waar data scientists concrete oplossingen moeten bedenken voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en samenleving. De wedstrijden moeten een impuls geven aan de kennisontwikkeling en -deling binnen data science.

Duurzaamheid, gezondheid en samenleving

De drie wedstrijden sluiten aan bij het thema van deze tweede editie, namelijk: ‘the impact of data science on society’. Zo daagt energieleverancier Eneco deelnemers uit om met behulp van data toepassingen te ontwikkelen die bijdragen aan het verminderen van onnodig energieverbruik. 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen organiseert een hackathon om een datagedreven ziekenhuis te worden. Pim van der Harst, hoogleraar Interventie en translationele cardiologie en spreker tijdens Zorg & ICT: ‘We staan op de drempel van datagedreven gezondheidszorg. Echter bestaat er nog geen samenhangend kunstmatig intelligentie-systeem wat de zorgorganisatie en zorg optimaliseert. Via deze hackathon willen we dit proces versnellen.’

Tot slot hoopt de gemeente Amsterdam via de wedstrijd nieuwe ideeën op te doen om de stad meer leefbaar te maken. Wethouder Udo Kock (Economische Zaken): ‘We staan nog maar aan het begin van het gebruik van beeldherkenning. Tijdens Dutch Data Science Week gaan data scientist aan de slag met onze open data om oplossingen te ontwikkelen waarin mens en machine zo samenwerken dat Amsterdammers er voordeel uit halen, en waarin hun privacy niet geschonden wordt.’

Conferenties en meetups

Naast de hackathons worden er ook twee conferenties georganiseerd. Op PyData Amsterdam, van 25 tot en met 27 mei, delen gebruikers en ontwikkelaars van data-analysetools kennis en inzichten met elkaar. De SAS Data & Analytics Day op 31 mei gaat over ontwikkelingen en trends op het gebied van data analytics en artificial intelligence.

Verder bestaat de week uit verschillende meetups die gericht zijn op praktische en datagedreven use cases, blockchain- en cloudtechnologie, zoals Amazon Webservices en Google Cloud Platform.

Het volledige programma van de Dutch Data Science Week is te bekijken via dutchdatascienceweek.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-18T08:50:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.