Engelse voetbalclub zoekt spelers via Twents Scisports

Dit artikel delen:
Voetbal kampioen

Scisport uit Enschede helpt Premier League-voetbalclub Huddersfield Town met de zoektocht naar nieuwe spelers. Het bedrijf, dat technologie ontwikkelt voor het analyseren van voetbaldata, zet daarvoor het online platform Insight in.

Met Insight krijgt het Engelse Huddersfield Town toegang tot informatie van ruim negentigduizend spelers, 244 voetbalcompetities en bijna 3700 clubs. Het platform toont per speler de historische, huidige en potentiële waarde voor zijn invloed op het teamresultaat. Deze informatie is belangrijk voor voetbalmakelaars en voetbalscouts, de mensen die namens een club zoeken naar nieuwe spelers. Filters in het platform maken deze zoektocht effectiever.

Profclubs

Onder de klanten van Scisports bevinden zich de Belgische voetbalbond KBVB en vele profclubs zoals FC Utrecht, Sparta, Heracles Almelo, PEC Zwolle, KV Mechelen, Eintracht Frankfurt en Leeds United.

Behalve het platform Insight levert het bedrijf onder meer een geïntegreerd spelervolgsysteem dat in realtime volledig automatisch driedimensionale data van voetbalwedstrijden genereert. De data daarvoor is afkomstig van verschillende bronnen, zoals Gracenote, Ortec en transfermarkt.de. De toepassing is geschreven in C++.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T11:24:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.