The Datacenter Group koopt datacenters Rabo-fonds

Datacenterleverancier maakt flinke groeispurt door overname

Dit artikel delen:

The Datacenter Group

The Datacenter Group (TDCG) heeft twee datacenters van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund overgenomen. TDCG bezit door de zelfstandig gefinancierde overname ruim 20.000 vierkante meter aan serverruimte en 30 MegaWatt aan datacentercapaciteit in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam. Het datacenter behoort daarmee naar eigen zeggen tot één van de grootste Nederlandse datacenterspelers.

Het bedrijf wil binnen enkele jaren groeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters. TDCG levert zowel diensten aan grote cloudproviders en organisaties als ziekenhuizen, scholen, gemeenten, ministeries en bedrijven, die een combinatie willen maken tussen eigen apparatuur en publieke of private cloudoplossingen.

‘Het is bijzonder dat wij tussen alle buitenlandse reuzen zo groot zijn geworden en dat we de groei nog altijd met eigen geld weten te financieren’, zegt Siemon van den Berg, oprichter en ceo van TDCG. ‘Voor veel van onze klanten, zoals bijvoorbeeld Erasmus MC, Gemeente Delft en pensioenverzekeraar Brand New Day, is het belangrijk dat hun data fysiek dichtbij staat.'

Van den Berg vervolgt: 'Door deze overname kunnen wij klanten in de Randstad van dienst zijn met een datacenter in hun eigen achtertuin.’ Dat sluit volgens de datacenterdienstverlener aan op de groeiende behoefte bij bedrijven om hun privacygevoelige gegevens volgens de GDPR-wetgeving op te slaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-03T10:41:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.