Alliantie Smart Zwolle mikt op digitale innovatie

Dit artikel delen:

Gemeente Zwolle gaat samen met enkele ondernemingen, het waterleidingbedrijf en een hogeschool het gebruik van data stimuleren voor maatschappelijke vraagstukken. Daartoe is de Alliantie Smart Zwolle opgericht.

Het samenwerkingsverband richt zich op vergroting en versnelling van inzicht in kansen en ontwikkeling met behulp van data. Dit inzicht willen ze vervolgens toepassen bij thema’s als klimaatverandering, energietransitie, mobiliteit en gezond ouder worden.

Doel van de samenwerking is het delen van middelen, data en slimme technologie. Dit bevordert de digitalisering en nieuw gebruik van data. Door inwoners van Zwolle meer inzicht in data te geven, kunnen zij betere beslissingen nemen en slimmere en duurzamere keuzes maken, is het idee. In eerste instantie richten de partners zich op de thema’s ‘Gastvrije binnenstad’ en ‘Klimaat-adaptieve stad’.

De alliantie bestaat uit acht organisaties: gemeente Zwolle, woningcorporatie Deltawonen, gis-leverancier Esri Nederland, ingenieursbureau Witteveen+Bos, Rabobank, afvalbedrijf Rova, waterleverancier Vitens en Hogeschool Windesheim. Ook netbeheerder Enexis en provincie Overijssel zijn betrokken bij enkele projecten van de alliantie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T11:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.