Digital Power stapt in bij data engineer Maneros

Dit artikel delen:

Digital Power heeft een belang van 49 procent genomen in Maneros, een specialist in data engineering en data science uit Eindhoven. VIa deze strategische deelneming wil de Amsterdamse dataspecialist zijn expertise op het vlak van data science uitbreiden en klanten beter kunnen ondersteunen.

Steeds meer organisaties maken hun beslissingen op basis van data, stelt René de Boer, algemeen directeur van Digital Power. 'Het is hierbij essentieel dat je data engineering op orde is. Je moet betrouwbare, schone en relevante data verzamelen en toegankelijk maken. Hiervoor is een goede data-infrastructuur nodig en kennis om datamodellen daadwerkelijk operationeel te maken. Dit is precies waar Maneros de kennis van Digital Power aanvult en ons team sterker maakt.

Meer mogelijkheden

Maneros is in 2009 opgericht door drie broers: Marnix, Victor en Lodewijk van den Broek (de laatste is overigens hier inmiddels gestopt). Er werken inmiddels vijf man bij het bedrijf. Door aansluiting te zoeken bij een grotere partij verwacht Marnix van den Broek te kunnen profiteren van een groter netwerk, meer faciliteiten en bredere capaciteiten om de expertise van Maneros beter uit te nutten.

Het bedrijf zegt de prestaties van bedrijfsprocessen te kunnen verbeteren door business vraagstukken te vertalen in data-gedreven toepassingen en geavanceerde modellen. Tot de klanten behoren onder andere de Nederlandse Spoorwegen, de Belastingdienst en VGZ.

Bij Digital Power werken 65 man. Het bedrijf is gespecialiseerd in advisering en de implementatie van analytics- en web tagging tools, 'customer experience reviews' en database-integraties. Ook organiseert Digital Power inspiratiesessies en trainingen over data en zijn dataprofessionals ook op interim-basis beschikbaar om extra capaciteit en expertise aan teams toe te voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-08T18:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.