Collibra is eerste Belgische ‘unicorn’

Geld money

De Brusselse big data-specialist Collibra heeft honderd miljoen euro bijgetankt van het investeringsfonds CapitalG, gelinkt aan Google. De waardering van het bedrijf zit nu boven een miljard euro, Collibra wordt zo de eerste Belgische ‘unicorn’. Dat schrijft De Tijd.

Collibra haalt de extra fondsen op bij CapitalG (gelinkt aan Google-holding Alphabet) en bij de bestaande aandeelhouder Iconiq Capital, een fonds dat onder meer geld van Mark Zuckerberg belegt. Via CapitalG moet Collibra ook betere toegang krijgen tot de ai-expertise en algoritmes van Google.

Collibra werd in 2008 opgericht door Oostendenaar Felix Van de Maele in de schoot van de Brusselse universiteit VUB. Het bedrijf levert software aan zakelijke klanten om de data waarop ze zitten (onder meer die van klanten en werknemers) te beheren en te stroomlijnen. Het bedrijf mikt dit jaar op een omzet van 100 miljoen dollar, tegen het jaareinde moeten er dan 650 mensen op de loonlijst staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T14:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.