HaskoningDHV helpt Aziatische steden bij waterbeheer

Advies- en ingenieursbureau neemt belang in data-analist H2i uit Singapore

Dit artikel delen:

Royal HaskoningDHV neemt een minderheidsbelang in Hydroinformatics Institute (H2i). Dat bedrijf uit Singapore doet op basis van data-analyses voorspellingen op het gebied van waterbeheer en klimaatverandering. Via de samenwerking met het advies- en ingenieursbureau krijgt H2i toegang tot financiering, kennis en een netwerk, om zo de oplossing gezamenlijk bij meer steden in Azië te implementeren.

H2i, opgericht in 2014, levert onder meer een regendetectie- en voorspellingssysteem aan de stad Singapore. De organisatie verwacht dat deze oplossing voor overstromingsbeheer ook inzetbaar is in andere Aziatische steden. Ook werkt het bedrijf aan het zogeheten ‘Virtual Water’-project. Hiervoor heeft het een ‘digital twin’ van Singapore’s watersysteem gemaakt om zo het gedrag van water bij bijvoorbeeld zware regenval te simuleren.

Royal HaskoningDHV neemt nu een minderheidsbelang in het bedrijf uit Singapore. De organisaties gaan gezamenlijk steden in Azië consultancydiensten leveren over waterbeheer, zoals monitoring en het meten van waterkwaliteit. Hiervoor maken de bedrijven gebruik van big data-analyse, machine learning en computermodellen.

H2i zegt via de samenwerking sneller zijn digitale diensten voor waterbeheer te kunnen ontwikkelen en deze vervolgens op te schalen. Dit met het doel om nieuwe klanten te bereiken, grotere projecten te draaien en nieuwe markten te betreden.

Royal HaskoningDHV focust zich sinds 2017 op ‘data en digitaal’. Hiervoor heeft het overnames gedaan en is het strategische partnerschappen aangegaan. De investering in Hydroinformatics Institute past naar eigen zeggen in het straatje van deze bedrijfsstrategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-22T15:14:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.