Edge steekt cloud voorbij in 2025

Dit artikel delen:
Responsible ai artificial intelligence kunstmatige intelligentie

Tegen 2025 zal de markt voor ai-chipsets voor de edge groter zijn dan de markt voor ai-chipsets voor de cloud. Dat zegt het marktonderzoeksbureau ABI Research.

De stijging zal vooral aangevuurd worden door de toenemende aandacht voor lage latency, dataprivacy en de beschikbaarheid van goedkope en efficiënte ai-chipsets. Volgens ABI Research zal de edge ai-chipsetmarkt tegen 2025 een omzet van 14,4 miljard euro (12,2 miljard dollar) bereiken. Daarmee wordt de cloud ai-chipsetmarkt, die dan zo'n 10 miljard euro (11,9 miljard dollar) zal bedragen, overtroffen.

Momenteel is de cloud nog het centrum van veel ai-workloads en -toepassingen, vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid die dit meebrengt. In de toekomst zullen die echter meer en meer uitgevoerd worden op gateways, apparaten en sensoren. Recente ontwikkelingen in connectiviteit met cloud computing, nieuwe ai-leerarchitectuur en krachtige rekenchipsets, hebben een cruciale rol gespeeld in deze verschuiving.

‘Naarmate bedrijven op zoek gaan naar ai-oplossingen voor beeld- en objectherkenning, autonome materiaalverwerking, voorspellend onderhoud en mens-machine-interfaces voor eindapparatuur, moeten ze ook zorgen voor de privacy van gegevens en energie-efficiëntie', zegt analist Lian Jye Su van ABI Research. ‘Edge ai zal het antwoord hierop zijn. In die mate dat het de markt voor cloud ai-chipsets zal overtreffen in 2025.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-07T13:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.