Castor verhoogt 'aanvalsbudget' met 12 miljoen dollar

Dit artikel delen:

Het Amsterdamse softwarebedrijf Castor EDC, dat een cloudplatform voor het beheer van klinische data heeft ontwikkeld, gaat de aanval op Amerika openen. De big-dataspecialist heeft hiervoor twaalf miljoen dollar aan financiering opgehaald.

Door Covid-19 neemt de behoefte toe om de klinische testprocedures nodig voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins en medicijnen te versnellen. Castor heeft een oplossing voor het versneld verzamelen, standaardiseren en delen van onderzoeksgegevens.

Het tijdrovende papierwerk en gedoe met spreadsheets is daarmee verleden tijd. Gegevens hoeven niet meer handmatig uit patiëntendossiers te worden overgenomen, terwijl geautomatiseerde koppelingen tijd besparen. Castor-oprichter Derk Arts heeft zich ten doel gesteld deze testprocedures veel efficiënter te maken.  

Momenteel is het health-techbedrijf al betrokken bij vierduizend klinische proeven met meer dan twee miljoen geregistreerde patiënten in negentig landen. Meer dan tweehonderd Covid-19-projecten in 33 landen gebruiken Castor als oplossing voor datamanagement. De Wereldgezondheidsorganisatie zet de software in voor zijn Solidarity klinische proef om Covid-19-behandelingen te helpen identificeren.  

Inmiddels heeft het platform meer dan 180 miljoen datapunten verzameld. Castor zal het geld ook gebruiken om zijn patiëntgerichte technologie uit te bouwen, waaronder toestemming via video om op afstand patiënten in te schrijven voor klinische onderzoeken. Het platform gaat ook klinische testen mogelijk maken die worden gedreven door kunstmatige intelligentie. 

Het nieuwe kapitaal komt van Two Sigma Ventures. De bestaande investeerders Inkef Capital, de venture-tak van het ABP en Hambrecht Ducera Growth Ventures lappen bij. In totaal is er nu 18,25 miljoen dollar in Castor gestoken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T10:30:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.