Tibco neemt Information Builders over

Dit artikel delen:
Partners handen

Tibco Software, een Amerikaanse specialist in informatiemanagement en api-beheer, neemt het eveneens Amerikaanse Information Builders over. Dat 45 jaar oude bedrijf uit New York houdt zich bezig met business intelligence en databasebeheer.

Het was ceo Frank Vella die de overname aankondigde op de bedrijfsblog van Ibi. Ibi's uitgebreide set van databeheer- en analysemogelijkheden zal Tibco's Connected Intelligence-platform uitbreiden om dieper in te gaan op de end-to-end-behoeften van klanten, zo motiveert hij de overname. ‘Grotere data-uitdagingen creëren de behoefte aan meer robuuste dataoplossingen’, aldus Vella. ‘Door zich bij Tibco aan te sluiten, kunnen onze klanten, die de impact van strategische, data-gestuurde oplossingen goed begrijpen, sneller reageren op hun meest urgente datamogelijkheden.’

Ibi werd aanvankelijk opgericht om niet-programmeurs in staat te stellen hun eigen rapportage-applicaties te bouwen. Vandaag de dag houdt het bedrijf zich bezig met analytics en ai en het beheer van data voor het aanbieden van inzichten en voorspellingen. Hun tools worden gebruikt door bedrijven in de financiële dienstverlening, de publieke sector, de productie, transport en de logistiek en de detailhandel. Specifiek voor de gezondheidszorg biedt Ibi een aparte tool aan: Omni-HealthData Cloud Essentials.

De overnameprijs die Tibco betaalt voor Ibi is niet meegedeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-26T10:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.