Verbod op datahandel uitgesteld

Dit artikel delen:

De invoering van de Wet digitale overheid is vertraagd. Daardoor zijn afspraken over het verhandelen van gegevens, de verplichting van ‘privacy by design’ en de inzet van opensource binnen de overheid voorlopig niet verankerd in de wet.

De Wet digitale overheid, die privacybescherming steviger moet verankeren, lag ter goedkeuring in de Eerste Kamer. Na vragen van leden, vindt nu een aanpassing plaats. ‘De aangekondigde wijziging betekent dat de Wet digitale overheid voorlopig niet in werking zal treden’, schrijft de Eerste Kamer in een nieuwsbericht. Daarin staat dat de aanpassing na behandeling in de ministerraad voor advies wordt voorgelegd aan de Raad van State. Daarna volgt de behandeling in de Tweede en Eerste Kamer. 

In de aangepaste Wet digitale overheid komt een wettelijk verbod op het verhandelen van gegevens, terwijl de principes ‘privacy by design’ en ‘opensource’ in de wet worden opgenomen. 

De behandeling van de gewijzigde wet zal de nodige maanden in beslag nemen en komt voor rekening van het nieuwe kabinet dat na de verkiezingen van 17 maart zal worden gesmeed. Mocht de formatie op zich laten wachten, dan loopt de invoering nog meer vertraging op. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T11:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.