DataRobot scoort 300 miljoen en koopt Algorithmia

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse ai-bedrijf DataRobot heeft een nieuwe kapitaalsinjectie van driehonderd miljoen dollar gekregen van investeerders. Het bedrijf kondigt meteen ook de overname van machine learning-startup Algorithmia uit Seattle aan.

Met de investering wordt DataRobot gewaardeerd op 6,3 miljard dollar, meer dan het dubbele van de waardering ten opzichte van de vorige investeringsronde. De Series G-ronde werd geleid door Altimeter Capital en Tiger Global. Verder stapten Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures en Sutter Hill Ventures in als nieuwe investeerders.

Het Augmented Intelligence-platform van DataRobot wordt gebruikt door ongeveer een derde van alle bedrijven uit de Fortune 50. Het kan ingezet worden voor bijvoorbeeld het creëren van betere producten, het verbeteren van klantrelaties, het nauwkeuriger voorspellen van de vraag en het verlagen van de kosten.

Algorithmia, dat door DataRobot wordt ingelijfd, werd opgericht in 2013 en is gevestigd in Seattle. Aanvankelijk ontwikkelde het bedrijf een soort marktplaats voor ai-algoritmen die door bedrijven in hun eigen toepassingen konden ingeschoven worden. Enkele jaren later verschoof de focus naar het gericht aanbieden van machine learning-modellen voor grote bedrijven. Op die manier bedrijven die algoritmes snel en efficiënt in hun eigen software integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Big data

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-28T14:39:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.