Haagse denktank HCSS verhuist data naar Nederland

Dit artikel delen:

Het Haagse Centrum voor Strategische Studies (HCSS) kiest voor een nieuw platform voor het opslaan en de verwerking van zijn gegevens. Het gaat om de BIT NL Cloud van het Edese bedrijf BIT.

Eerder werden de gegevens van de Haagse geopolitieke denktank buiten Nederland opgeslagen. Gezien de huidige geopolitieke spanningen is besloten die data binnen de landsgrenzen te houden, bevestigt een woordvoerder. 

In vrijwel alle onderzoeken van HCSS staat data-analyse centraal. Het centrum bouwt monitors waarmee ontwikkelingen ‘realtime’ in de gaten worden gehouden. Ook kan het met behulp van datamodellen voorspellen waar conflicten gaan ontstaan.

HCSS onderzoekt geopolitieke verhoudingen en ontwikkelingen rondom de internationale veiligheid. Het bedrijf werkt voor nationale en internationaal samenwerkende overheden en het bedrijfsleven. Onderzoeksthema’s hebben te maken met defensie, cybersecurity en nieuwe veiligheidsdomeinen zoals de ruimte. Het verwerkt ook gegevens over de gevolgen van klimaatverandering, energietransitie en grondstoffen.

Alternatief voor Azure, Amazon of Google

"BIT NL Cloud is een ‘privacy-vriendelijk’ alternatief voor Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud"

Michel Rademaker, plaatsvervangend directeur van HCSS, benadrukt dat het van cruciaal belang is dat deze data op een veilige plek staan. ; Het liefst binnen onze eigen landsgrenzen. We hebben voor BIT gekozen vanwege hun laagdrempelige manier van samenwerken, hun actieve meedenken en het prijs-prestatie aanbod.’

Volgens de Edese aanbieder is de BIT NL Cloud een ‘privacy-vriendelijk’ alternatief voor clouds van grote internationale spelers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud.

Het cloudplatform van BIT is ontworpen met veiligheid en privacy als uitgangspunt, waarbij klanten hun eigen cloud-omgeving hebben binnen de infrastructuur van de aanbieder.

De systemen worden gehost in datacenters die zich op Nederlands grondgebied bevinden en in Nederlandse handen zijn. Ze voldoen aan ‘maximale’ beveiligings- en beschikbaarheidseisen, licht BIT toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Big data

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-10T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.