It-consultant CGI lijft het Franse Umanis in

Dit artikel delen:
Partners handen

Via zijn Franse dochter CGI France gaat it-consultant CGI het eveneens Franse Umanis inlijven. Dat bedrijf is gespecialiseerd in databeheer, ai en allerhande digitale oplossingen voor bedrijven, onder meer clouddiensten.

Het van oorsprong Canadese CGI is een van de grootste onafhankelijke it-consultants ter wereld, met 82.000 werknemers op de loonlijst en een omzet van meer dan twaalf miljard Canadese dollar. CGI betaalt zo’n 310 miljoen euro voor Umanis. Dat bedrijf werd opgericht in 1990 en draait met drieduizend medewerkers een omzet van 246 miljoen euro.

‘De combinatie van de activiteiten van CGI en die van Umanis zal onze aanwezigheid en positionering in West- en Zuid-Europa verder verdiepen’, zegt George Schindler, president en ceo van CGI. Voor Schindler is de aankoop op twee manieren een goed idee: het past binnen de buy-and-buildstrategie van CGI en fungeert tegelijk als katalysator voor toekomstige organische groei.

CGI levert een end-to-endportfolio, van strategisch it- en bedrijfsadvies tot systeemintegratie, beheerde it- en bedrijfsprocessendiensten en oplossingen op het gebied van intellectueel eigendom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-18T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.