Sun wil Unix van HP en Sun samenvoegen

Scott McNealy, topman van Sun Microsystems, heeft een open e-mail geschreven aan de hoogste baas van Hewlett-Packard, Mark Hurd, met de vraag of beide bedrijven hun Unix-versies niet eens moeten samenvoegen.

IT Week schrijft dat McNealy in het bericht voorstelde: "HP heeft een aantal strategische beslissingen genomen die klanten, ontwikkelaars en partners dwingen te veranderen: het stoppen van de ontwikkeling van enterprise servers gebaseerd op PA-Risc, en het overzetten van het besturingssysteem HP-UX naar Itanium." Hij stelt voor om Solaris en HP-UX samen te voegen, waardoor er een gezamelijke investering ontstaan, snellere ontwikkelingen en de toekomst voor HP-klanten minder risicovol wordt.

Dit is niet het eerste vredesoffensief van Sun aan HP. Sinds Hurd aan het roer staat van Hewlett-Packard heeft McNealy hem van tijd tot tijd proberen over te halen om samen te werken. Toch denkt Gartner-analist Rakesh Kumar niet dat de samenvoeging daadwerkelijk plaats gaat vinden, doordat het voorstel zo openlijk heeft plaatsgevonden. "Dit is een PR-stunt, met een serieuze ondertoon: waar laat de opkomt van Linux de Unix-klanten", aldus Kumar tegen IT Week.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Sun

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-03T09:51:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.