HP brengt BI in aparte softwaredivisie onder

Hewlett-Packard heeft een aparte softwaredivisie opgericht voor informatiebeheer en business intelligence. Het BI-deel van de afdeling is gecentreerd rondom het Neoview datawarehousesysteem dat in oktober debuteerde.

Beide groepen hebben binnen de divisie hun eigen topman. Voor de BI-groep is dat Ben Barnes, voorheen chief executive bij het identiteitsbeheerbedrijf ActivIdentity en het contentbeheerbedrijf Intraspect Software. Wie de groep voor informatiebeheer gaat aanvoeren, is nog niet bekend. HP hoopt hierover de komende weken uitsluitsel te geven.

Er zijn geen producten of roadmaps onthuld, maar Barnes laat weten dat de BI-strategie draait om de infrastructuurtechnologie die wordt gebouwd op Neoview. De exacte strategie moet voor de lente bekend zijn.

HP heeft vooralsnog geen plannen voor het kopen of overnemen van business intelligence tools. Dit wordt overgelaten aan de partners, zoals Business Objects, Cognos, Hyperion en MicroStrategy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP & BI ? HP, bekend als hardwareleverancier, voor zowel OLTP als Datawarehouseomgevingen inzetbaar, start een nieuw initiatief en gaat ook een graantje meepikken op de BI markt. Ik heb zojuist de website van BI bekeken, en het is me vooralsnog volstrekt onduidelijk waar HP zich wil positioneren (behalve op het vlak van databases dan). Ik lees BI Services, ze roepen iets over BI Virtualizatie, ze gaan horizontaal (BI For Financial Services). Het komt op mij over als een slimme marketeer die een BCG Matrix aan het opstellen was en BI zag als cash cow.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-18T11:04:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.