Oracle lijft Hyperion in voor BI-terrein

Dit artikel delen:

Oracle heeft Hyperion, leverancier van performance management software, overgenomen voor 3,3 miljard dollar. Hiermee wil Oracle verder groeien in de business intelligence-markt (BI).

Hyperion is een van de grootste BI-leveranciers naast Business Objects en Cognos. Het levert zijn software aan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder 91 bedrijven in de Fortune 100. Het bedrijf heeft met het pakket Hyperion System 9 een geïntegreerde performance management-oplossing voor financiële en verkoopsafdelingen.

Oracle aasde al langer op aankopen in de softwaresector voor performance management en BI. Het bedrijf watertandt bij de mooie groei die dat segment van de bedrijfssoftwaremarkt nog vertoont. De BI-markt groeit ongeveer 11 procent per jaar en zou tegen 2009 goed moeten zijn voor een totale omzet van 7 miljard dollar. Vorig jaar zei Oracle nog te overwegen een volledig BI-platform uit te bouwen op Siebel Analytics.

De databaseleverancier heeft zelf al heel wat BI-tools in huis, maar met Hyperion komt het echt binnen bij de financieel directeur. Bovendien kunnen de Oracle- en Hyperion-producten gecombineerd worden tot een compleet enterprise performance management-systeem (epm), dat dan brede functionaliteit biedt: van planning over analytische toepassingen tot rapportage en data-integratie.

Oracle wil de klanten en partners van Hyperion overtuigen van de waarde van de overname. De koper hamert op zijn ‘eeuwige ondersteuning'-strategie bij grote overnames. Natuurlijk hoopt Oracle dat klanten op termijn naar het ‘best-of-all-worlds'-pakket, Fusion, zullen overstappen. Daarbij benadrukt de leverancier dat er absoluut geen verplichting is.

Ook klanten die Hyperion gebruiken in combinatie met niet-Oracle-databases kunnen gerust zijn, sust Oracle. Het bedrijf heeft al een jaar geleden de focus verschoven van samenwerking met Oracle-only-omgevingen naar een productfamilie die compatibel is met diverse databronnen binnen het bedrijf van de klant.

Oracle-president Charles Philips zegt wel nu de kans te zien om via het klantenbestand van Hyperion bij duizenden SAP-klanten terecht te komen. Oracle deed hetzelfde via de producten van overnames Peoplesoft, Siebel, G-Log, i-flex en Demantra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-02T10:47:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.