Managed hosting door True

Business Objects koopt Cartesis

 

De Franse specialist in enterprise performance management Cartesis wordt overgenomen door het Frans-Amerikaanse Business Objects. Deze overname is een reactie op de Oracle-Hyperiondeal.

Business Objects betaalt 225 miljoen euro in contanten voor Cartesis. De overname moet binnendrie maanden worden afgerond. Ze breidt de aanwezigheid van Business Objects sterk uit in het kantoor van de chief financial officer.

Deze deal doet onmiddellijk denken aan de overname van Hyperion door Oracle, eerder dit jaar. Oracle had al wat BI-tools in huis, maar kon met Hyperion zich ook sterk op de boekhouding richten. Ironisch nu dat Cartesis na de deal Oracle-Hyperion onmiddellijk ongeruste Hyperion-klanten begon te bewerken. Nu zit het bedrijf in hetzelfde schuitje. Business Objects stelt, zoals gebruikelijk bij dergelijke overnames, de klanten van Cartesis alvast gerust, door te zeggen dat ze hun producten blijven ondersteunen tijdens de integratie en dat de onderlinge contracten gerespecteerd worden.

Het Franse Cartesis, opgericht in 1990, draait een omzet van zo'n honderd miljoen euro met zeshonderd werknemers. Business Objects boekte in 2006 een omzet van 1,25 miljard dollar (919 miljoen euro) met 5500 mensen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1956297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×