Gebruikersverenigingen Oracle smelten samen

De zes Oracle gebruikers- en businesspartnerverenigingen in Nederland, België en Luxemburg hebben zich verenigd in Oracle Benelux User Group (OBUG). Deze overkoepelende organisatie moet zorgen voor meer invloed en nauwere samenwerking.

De OBUG houdt ook de deur open voor de gebruikersgroepen van Siebel en Hyperion. Gebruikersverenigingen van softwareleveranciers die Oracle nog op het verlanglijstje heeft staan zijn als Oracle zo"n bedrijf heeft overgenomen ook welkom. Ruud Bos, voorzitter OBUG: "Deze federatie is een goede manier om de krachten te bundelen. In een federatie staan we veel sterker dan wanneer dit allemaal individueel gebeurt. Er zullen ook minder overlappende activiteiten zijn, omdat gebruikersgroepen beter op de hoogte zijn van elkaars plannen. Ook worden per direct de themamiddagen toegankelijk voor leden van andere gebruikersgroepen."

Bos benadrukt dat de kleinere groepen niet opgaan in het grote geheel. Op de vraag of gebruikers van kleine Oracle-pakketten niet ondergesneeuwd raken reageert hij met: "Als meerdere kleine gebruikersgroepen eenzelfde probleem hebben, dan is de federatie juist een groot voordeel, de klachten worden gebundeld. Het is dus niet zo dat dan de stem van de kleinere gebruikersgroepen verloren gaat in het grotere geheel."

Oracle nam de afgelopen jaren veel bedrijven over, zoals JD Edwards en PeopleSoft. "Nieuwe klanten willen weten of er een gebruikersgroep is. Het is dan natuurlijk een groot voordeel om te zeggen dat er een sterke federatie van gebruikersgroepen is."

Er zijn ongeveer 750 bedrijven en (overheids-)organisaties aangesloten bij OBUG. De eerste grote OBUG-conferentie staat gepland voor midden oktober. De federatie gaat drie keer per jaar directe gesprekken voeren met het management van Oracle Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-08T16:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.