Bi-maker werkt indirect samen met universiteit

Maker van bi-software Anago gaat een samenwerking aan met CCMath. Omdat dit het bedrijf is van hoogleraer Ger Koole, die les geeft op de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam kunnen wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van rekenengines toegepast worden in de praktijk.

Anago, maker van bi-software is een samenwerking aangegaan met CCMath. Dit bedrijf is van hoogleraar bedrijfswiskunde en informatica Ger Koole. CCMath gaat rekencomponenten met geavanceerde wiskundige technieken realiseren, die Anago gaat gebruiken in zijn softwareproduct AnagoR4.

De samenwerking levert mogelijkheden op voor beide partijen. "Voor Anago is dit het snel toe kunnen voegen van rekenengines en voor CCMath is dit het toepassen van recent wetenschappelijk onderzoek (link met de universiteit) in de praktijk", zegt Jelle Boute, Marketing en Communicatie medewerker bij Anago.

Rekenengine

CCMath leverde eerder een rekenengine voor één van de klanten van Anago, die medewerkers veel efficiënter inplant dan voorheen. Deze rekencomponent bekijkt per project hoeveel mensen er nodig zijn en welke medewerkers het beste ingezet kunnen worden.

Philip Koenders, ceo van Anago: "Vreemd genoeg schieten vrijwel alle business intelligence (bi)-oplossingen tekort als het om rekenen gaat, terwijl rekenen wat ons betreft de kern van bi is. Via de samenwerking met CCmath kan Anago een grote diversiteit aan hoogwaardige rekenkunde aan zijn software toevoegen."

Wetenschappelijk onderzoek

Omdat Ger Koole hoogleraar is aan de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam, is de universiteit ook betrokken in CCMath. Daarom kunnen de uitkomsten van de meeste recente wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied direct in de praktijk worden toegepast.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-15T10:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.