Teradata en SAS gaan samenwerken

sas teradata

Datawarehouseleverancier Teradata gaat een strategische alliantie aan met bi-softwareproducent SAS. De samenwerking behelst onder andere verkoop, marketing, dienstverlening en productintegratie. De bedrijven maakten dat woensdag bekend.

Eerder deze week kondigde Teradata een strategische samenwerking aan met SAS. De alliantie tussen de leverancier van datawarehouseoplossingen en de producent van software voor business intelligence (bi) vindt zowel plaats op bedrijfstechnisch als technologisch niveau. De samenwerking betekent dat de beide bedrijven hun producten technisch integreren en dat er gezamenlijke marketing-, verkoop- en services-activiteiten worden ondernomen. Momenteel zijn de ondernemingen op veel terreinen elkaars concurrent.

"Onze samenwerking biedt ongekende mogelijkheden voor onze klanten. Zij profiteren van de gecombineerde krachten van een toonaangevende bi- en analytics-leverancier en de leider op het gebied van enterprise data warehousing", aldus Mike Koehler, president en ceo van Teradata. "Samen bieden SAS en Teradata organisaties de mogelijkheid hun data strategisch in te zetten. We zien een toenemende klantvraag om de verwerking en het gebruik van data te optimaliseren binnen de onderneming."

Marktanalisten van zowel IDC als Ovum zien dat de samenwerking voor beide bedrijven veel voordelen heeft. Dan Vesset, vice president Business Analytics bij IDC: "De samenwerking combineert hun sterkste punten op het gebied van business analytics en enterprise data warehousing." Helena Schwenk, senior analist bij Ovum: "Wij geloven dat de samenwerking tussen SAS en Teradata vanuit vele oogpunten goed werkt. Vanuit de technologie gezien zal het leiden tot betere integratie tussen SAS' analytische toepassingen en de datawarehouse van Teradata (...) We geloven ook dat de samenwerking vanuit cultureel oogpunt gaat werken. Zowel SAS als Teradata heeft de reputatie van een voorzichtig en conservatief bedrijf."

Schwenk vervolgt: "Beide bedrijven concurreren nog steeds op elkaars thuismarkt. SAS beconcurreert Teradata in datawarehousing, terwijl Teradata dat bij SAS doet op het gebied van CRM analytics en datamining. De twee bedrijven hebben echter duidelijk ingezien dat veel van hun klanten verzochten om nauwere samenwerking tussen de twee."

SAS en Teradata hebben ook een Centre of Excellence (COE) opgericht. Dit gezamenlijke team van solution architects en technical consultants zorgt er volgens de bedrijven voor dat klanten meer uit huidige en toekomstige SAS en Teradata it-infrastructuur halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-12T10:59:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.