Kadenza doet BI-overname in Nederland

De internationale overnamegolf onder leveranciers van oplossingen voor business intelligence (bi), leidt ook in Nederland tot een overname. Het Larense Kadenza neemt TheCommonFactor over. De bi-specialist verschuift hiermee zijn ambities naar enkele specialistische sectoren en naar het buitenland.

Kadenza, een Nederlandse aanbieder van software en diensten voor business intelligence, heeft per direct zijn concurrent TheCommonFactor (TCF) overgenomen. Het bedrijf haalt daarmee een bi-partij in huis die is gespecialiseerd in financiële projecties voor institutionele vastgoedbeleggers. TCF is ook bekend onder de naam Vastgoed Transparant. De werkzaamheden van TheCommonFactor zullen worden voortgezet onder de naam Kadenza Projecties.

Jeroen Blankendaal, directeur van Kadenza: "In tegenstelling tot veel andere bi-software die werkt op basis van rapportage en monitoring van gegegevens uit het verleden, kunnen wij nu ook inzicht in de toekomst geven. Enterprise intelligence noemen we dat. Met TheCommonFactor halen we een partij in huis die specialistische software schrijft voor vastgoedbeleggers, maar die we ook kunnen gebruiken in andere sectoren zoals hypotheekverstrekkers en leasemaatschappijen." Het bedrijf heeft ook internationale aspiraties en zegt in de eerste helft van 2008 aan zijn eerste Engelse klant te leveren.  

Schaalgrootte

Geertjan van Groenestijn, directeur van TCF, legt uit dat zijn bedrijf een aantal grote vastgoedklanten als Bouwfonds, Corio en Achmea Vastgoed, heeft. Voor hen werkt het bedrijf ook al in het buitenland. Kadenza is ook actief op de hypotheekmarkt (Gmac) en bij leasemaatschappijen als Leaseplan en Athlon Car Lease. TCF's Van Groenestijn: "Wij hebben veel kennis, ideeën en software in huis, maar misten de schaalgrootte. Kadenza heeft die wel."

De tien werknemers van TCF en de zeventig van Kadenza zullen in de loop van komend jaar naar een nieuw pand in Laren verhuizen. Kadenza, dat na de overname bestaat uit de drie bedrijfsonderdelen BI & Datawarehousing, Planning & Control en het nieuwe Projecties, zit al in deze Gooise plaats. TCF is momenteel in Amsterdam Zuidoost gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-22T11:00:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.