Managed hosting door True

Aandeelhouders Cognos accepteren bod IBM

 

De aandeelhouders van Cognos geven hun fiat aan een overname door IBM. Tijdens een vergadering in het Canadese Ottawa gingen de aandeelhouders praktisch unaniem (99,8 procent) akkoord met het bod van Big Blue.

IBM heeft een bod van 58 dollar per aandeel Cognos geboden. De aandeelhouders van de van oorsprong Canadese business intelligenceleverancier hebben dit geaccepteerd en de deal kan nu alleen nog afketsen op de verplichte juridische toetsing, maar dat lijkt een formaliteit. Met de overname is vijf miljard dollar gemoeid. Cognos verwacht dat de overname binnen drie maanden definitief kan worden afgerond.

Deze overname is de laatste in een reeks in de markt voor business intelligence (bi). Eerder kocht Oracle bi-specialist Hyperion voor ruim 3 miljard dollar en nam SAP voor bijna 7 miljard dollar Business Objects over.

Shared services center

Bij Cognos werken wereldwijd zo'n 3500 mensen verdeeld over 135 landen. In Nederland zijn er 75 mensen werkzaam op het kantoor in Nieuwegein en nog eens zo'n vijftig in het shared services center in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2285379). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.