Managed hosting door True

Cognos blijft zelfstandig merk

 

Ondanks de overname door IBM blijft Cognos, specialist op het gebied van business intelligence (bi), als zelfstandig merk actief in de markt. Dat verklaren bronnen in New York, waar Cognos deze dagen een internationale productpresentatie houdt.

Naar verwachting wordt de samenwerking met IBM door de overname verder geïntensiveerd en uitgebouwd, maar blijft Cognos als zelfstandig merk bestaan, aldus ingewijden.

Ook voor de in totaal 125 Nederlandse werknemers van de van oorsprong Canadese business intelligenceleverancier verandert er vooralsnog weinig. Het bedrijf blijft gevestigd in Nieuwegein. Een verhuizing in een later stadium naar de vestiging van IBM in Amsterdam is volgens ingewijden echter een reeële mogelijkheid.

Bij Cognos werken wereldwijd zo'n 3500 mensen verdeeld over 135 landen. In Nederland zijn er 75 mensen werkzaam op het kantoor in Nieuwegein en nog eens zo'n vijftig in het shared services center in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2286228). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Een kleine opmerking, Cognos heeft nog een derde kantoor, gevestigt in Weert (R&D) waar 15 mensen werken aan het front-end tool "Executive Viewer".
Dit kantoor heeft Cognos erbij gekregen na de overname van Applix/ Temtec.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×