Topman Cognos: Gartner moet niet zeuren

Het advies van onderzoeksbureau Gartner aan bedrijven om te wachten met investeren in business intelligence (bi) is onzinnig. Dat zegt CEO Rob Ashe van bi-leverancier Cognos. De topman verwacht dan ook niet dat veel bedrijven het advies zullen opvolgen.

Onlangs adviseerde onderzoeksbureau Gartner om investeringen in business intelligence uit te stellen tot er meer duidelijkheid is in de markt. Door de recente overnames in de bi-markt is een onoverzichtelijke situatie ontstaan. Zo is niet bekend wat Oracle zal doen met de overname van Hyperion en hoe het productportfolio van SAP er uit gaat zien na de overname van Business Objects. Het door IBM overgenomen Cognos blijft naar eigen zeggen wel met zijn bestaande producten actief in de markt.

Cognos 8v3

Tijdens de wereldwijde presentatie van het vernieuwde performance management-platform Cognos 8v3 in New York liet ceo Rob Ashe desgevraagd weten het advies van Gartner niet serieus te nemen. Hij verwacht dat weinig bedrijven het advies zullen opvolgen. "Of je nu voor een bepaald bedrag aan bi besteedt bij Cognos of dat bi voor hetzelfde bedrag onderdeel is van een grotere deal met IBM - de bestedingen aan bi blijven hetzelfde." Aldus Cognos-topman Ashe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-16T04:38:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.