'Geen synergie tussen SAP en Business Objects'

Dit artikel delen:

De overgenomen business intelligence-specialisten Hyperion en Business Objects krijgen het lastig, voorspelt de Europese topman van bi-specialist Cognos, Ad Voogt. Voor zijn eigen bedrijf voorziet de Nederlander alleen maar groei.

Ad Voogt: "Door de overname van Hyperion heeft Oracle voor diverse deelgebieden ineens de keuze gekregen uit diverse producten. Datzelfde geldt voor SAP met Business Objects. Ik verwacht daarom dat onze concurrenten een harde dobber zullen krijgen aan de overlap in producten." Voogt voorspelt een interne strijd en een 'exodus van competenties' en verwacht dat met name de samenwerking tussen het Duitse SAP en het Franse Business Objects lastig kan worden. "Een Frans-Duitse synergie creëren is lastig, vooral door de cultuurverschillen", aldus Voogt.

IBM en Cognos

Voor zijn door IBM overgenomen Cognos verwacht Voogt weinig problemen omdat er praktisch geen overlappingen zijn in het productportfolio. Daarbij blijft Cognos bestaan als zelfstandig segment binnen IBM. Voogt gaat uit van een stevige groei de komende jaren. Hij verwacht die groei vooral te realiseren in de financiële sector (banken en verzekeraars).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

heren, heren... rustig aan. Moddergooien is nergens voor nodig toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-20T13:00:00.000Z Alex Beishuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.