Ordina werft nieuw personeel via BI Academy

Ordina heeft een nieuw wapen gevonden om medewerkers te werven. De ict-dienstverlener startte onlangs de vijfde Business Intelligence Academy, een intensieve cursus en stagetraject waarin afgestudeerde informatici worden opgeleid tot BI consultant.

Ordina is in februari 2008 gestart met de vijfde Business Intelligence (BI) Academy. De BI Academy leidt jonge medewerkers op gedurende een intensieve training van twee maanden. Tijdens de eerste twee maanden komen onderwerpen aan bod als: Corporate Performance Management, Business Intelligence en Datawarehousing, databases, SQL-training datamodelleren, database-training, back/front end tool-training en kennismanagement.

Vervolgens gaan de cursisten voor een periode van twee jaar aan de slag als trainee bij klanten van Ordina. Tijdens deze periode worden ze klaargestoomd voor een functie als BI consultant. De BI Academy ging op 1 april 2005 voor het eerst van start. Inmiddels hebben 67 Ordina medewerkers de BI Academy succesvol doorlopen en zijn nu aan de slag als trainee.

Werving

Ordina noemt de BI Academy een ‘bewuste keuze in de strijd om nieuwe medewerkers.' In het traject van werving en selectie, voorafgaand aan iedere Academy-ronde, zoekt Ordina naar een mix van HBO- en WO-studenten met afgeronde opleidingen variërend van bedrijfskunde en bedrijfskundige informatica tot kunstmatige intelligentie en econometrie.

Het opleidingsprogramma wordt grotendeels door eigen consultants verzorgd en begeleid. Waar nodig worden door de technologiepartners van Ordina maatwerk tool-trainingen gegeven. Maarten-Jan van Fulpen, Business Unit Manager OVW: "De Academy van Ordina biedt nieuwe medewerkers een inspirerende en uitdagende werkomgeving met meer dan voldoende ontplooiingsmogelijkheden. Zo zijn ze snel inhoudelijk bij een klant aan de slag en dat is toch wat ze willen. Dat verklaart het succes van dit programma."

Bezoek het Computable BI-seminar op 24 april
Op 24 april 2008 organiseert Computable een seminar waarop ervaringsdeskundigen spreken over het gebruik van business intelligence binnen hun organisatie. BI moet zorgen voor een betere concurrentiepositie. Maar wat is de beste oplossing? Daarover wordt volop gediscussieerd. Sommigen vinden de standaardrapportages uit erp-software (enterprise resource planning) voldoende. BI-software is volgens hen overbodig, tenzij het om een groot bedrijf gaat. Anderen wijzen op het strategische voordeel dat wordt behaald met BI. Analyses maken onbekende verbanden zichtbaar en managementinformatie wordt gekoppeld aan een voorspellend model. De vraag die tijdens het seminar centraal staat, is: Wat levert BI op? Daarbij gaat het om return on investment. Aan de hand van praktijkcases wordt uitgelicht welke trends er spelen in de markt. Bekijk het programma en schrijf u nu in (gratis voor eindgebruikers).
Bezoek ook het Topic BI.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed dat Ordina met de tijd meegaat.
Tegenwoordig hebben alle grote ICT Bedrijven een traineeship voor stagiaires en net afgestudeerden. Dit beperkt zich niet alleen tot de BI.

Zeker een goed idee. In ferbruari kwam ik erachter dat je dergelijke traineeships ook bij Logica kunt krijgen als net afgestudeerde. Zelf ga ik in mei starten met een Masterclass Business Process Management. Daarnaast waren nog meer keuzes zoals Informatie Analyse, Testen, Java, SAP, GEO-ICT, Oracle en Space. Allemaal leuke en interessante trainingen van 2 maanden en daarna direct bij een klant aan de slag.

Ordina werft ook via e-mail. Maar hoe ze aan de gegevens gekomen zijn? Via LinkedIn? Irritant.

De 1e BI academy van Ordina was in 2005. Oud nieuws verpakt in een reclameberichtje

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-27T11:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.