Failliete BI-leverancier wil doorstart maken

Failliet

De Amersfoortse bi-leverancier BI4U is failliet. Banken zouden door de financiële crisis geen leningen meer verstrekken. De directeur wil een doorstart maken.

Bi-leverancier BI4U is failliet. Het bedrijf dat bi-software op basis van Microsoft-technologie levert, is op 9 december 2008 failliet verklaard. Volgens directeur Niek Jetten heeft het faillissement van zijn bedrijf te maken met de economische crisis. Banken zouden leningen hebben stopgezet. Daardoor kan het bedrijf niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Jetten wil niet verder op de reden van het bankroet ingaan. Hij zegt op een later tijdstip tekst en uitleg te geven over "vreemde redenen" die aanleiding gaven voor het faillissement.

Volgens de directeur heeft het bedrijf nu nog voldoende inkomsten om de huidige klanten te ondersteunen. Jetten: "Op dit moment gaan alle werkzaamheden gewoon door, dat maakt dit bankroet zo vreemd."

Doorstart

Jetten voert gesprekken over een mogelijke doorstart van het bedrijf. Hij verwacht al tussen kerst en oud en nieuw met nieuwe plannen naar buiten te komen.

Bij curator Rinke Dulack van het Utrechtse advocatenkantoor Van Benthem en Keulen hebben zich sinds de faillissementsverklaring verschillende schuldeisers gemeld. Ook Dulack bevestigt dat verschillende financiers interesse hebben voor een boedelovername of doorstart van de bi-leverancier. De curator benadrukt dat de tijd dringt voor BI4U. "Eind januari 2009 is de koek op."

BI4U heeft vestigingen in Amersfoort en Nijmegen. Het bedrijf levert bi-software op basis van Microsoft-technologie. De leverancier is vooral actief in de zorgsector, energiemarkt, telecombranche en de banken en verzekeringwereld. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en telt ongeveer vijftig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het bedrijf dat bi-software op basis van Microsoft-technologie levert"
Misschien zou een multi-vendor approach voor BI4U de banken over kunnen halen voor een doorstart?.

Het is volgens mij niet handig om jezelf als bedrijf alleen maar afhanklijke te maken van 1 software leverancier. Stel dat die bi-software-leverancier onderuit gaat, waar blijf je dan met je bedrijf?

Tips?:
http://www.bimatrix.nl/
http://www.bisystemen.nl/
http://www.bi-kring.nl/

Good luck met de doorstart

Een snelle blik op de website van BI4U leert dat ze toch meer in huis hebben dan louter Microsoft expertise..

Ze doen waarschijnlijk alles half. Dan gaat het ook niet lukken. Financieel wanbeleid?Een truc om van bankzitters af te komen? Geld weggesluisd naar wat andere bv;tjes? De manier waarop lijkt wel erg op een eerder failliete BV Cameron. Wie was daar ook de bestuurder?

@Pietje, het is behoorlijk suggestief, alleen kan ik me er zeker in vinden... het wijzen op een financiele crisis wat in mijn beleving als laatste in de sector zorg zal toeslaan... overigens ze willen nu niet ingaan op het bankroet zelf ... er is meer aan de hand. Dit sterk signaal af bij de klant(en).

Niet toevallig een BI4U medewerker die hier wat zinnigs op durft/wil antwoorden...

Sterkte voor de BI4U medewerker, ik hoop dat zij er niet de dupe van worden.

@edit:

Er ging iets mis...

-->
het wijzen op een financiele crisis is wel heel makkelijk.
-->
Dit is GEEN sterk signaal naar de klant(en).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-22T16:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.