Jury BI Awards: geen prijs voor ‘losers’

De jury van de Nationale Business Intelligence Awards wil in 2009 geen tweede en derde prijs meer uitreiken. Daarvoor komen twee zogenoemde Excellent Performance Awards in de plaats.

De jury van de Nationale BI Awards zal dit jaar alleen de prijs voor de slimste organisatie van Nederland uitreiken. De prijzen voor de tweede en derde plaats voor de BI Awards komen te vervallen.

Niemand vindt het prettig om op de tweede of derde plaats te eindigen en uiteindelijk nét niet te winnen, meent de jury. Daarom worden er geen prijzen uitgereikt aan de beste verliezers. Een of meer zogenoemde Excellent Performance Awards komen daarvoor in de plaats.

Zo kan de jury bijvoorbeeld een award toekennen aan organisaties die prestaties leveren op basis van performance management of sturen op kpi's die er echt toe doen. Of wanneer een organisatie op basis van een slimme ‘competitive intelligence-strategie' misschien niet de meest efficiënte manier van procesinrichting heeft, maar wel op uitstekende wijze precies weet ‘de juiste dingen te doen'. Daarnaast kan een organisatie meedingen naar een award voor de meest adapatieve organisatie. Want een hoge wendbaarheid en grote mate van flexibiliteit zijn juist in de tijden crisis belangrijk om te kunnen overleven, aldus de jury.

Nationale BI Survey

De organisaties die in aanmerking komen voor een Nationale BI Award 2009 worden geselecteerd uit de deelnemers aan het Nationale BI Survey, dat jaarlijks door advies- en onderzoeksbureau Passionned wordt uitgevoerd. Het onderzoek geeft een beeld van de toepassing van BI in ons land, dus hoe het is gesteld met de intelligentie van Nederlandse organisaties. Honderden bedrijven en organisaties hebben de afgelopen jaren de vragenlijst voor het grootscheepse onderzoek ingevuld. De deelname aan dit onderzoek is gratis. Organisaties kunnen nog tot 20 februari 2009 meedoen door de vragenlijst in te vullen.

De jury nomineert uiteindelijk zo'n vier a vijf organisaties die tijdens een presentatie op het Nationale BI Congres  op 15 april 2009 zullen laten zien waarom ze kans maken op een BI Award. De uiteindelijke winnaars worden ook op dit congres bekendgemaakt.

Eerdere winnaars van een BI Award zijn Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen al eens een BI Award.

Naast presentaties door genomineerde organisaties en de uitreiking van de BI Awards zijn er tijdens het eerste Nationale BI Congres aansprekende keynote speeches door eindgebruikers met goede voorbeelden uit de praktijk. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops en is er een debat met verschillende deskundigen uit het Computable Expertpanel

Deelnemen aan het Nationale BI Congres 2009

Deelnemen aan dit congres kan helaas niet. De bijeenkomst is geannuleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-30T11:45:00.000Z Alex Beishuizen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.