BI-leveranier Qliktech profiteert van recessie

Bi-leverancier Qliktech boekt over 2008 bijna de helft meer omzet dan een jaar eerder. Het bedrag komt uit op 93 miljoen euro. Het bedrijf lijkt vooral profijt te hebben van de wereldwijde economische recessie.

Bi-leverancier Qliktech lijkt weinig last te hebben van de economische recessie. De bi-leverancier zag de omzet over 2008 met ongeveer de helft toenemen tot ruim 93 miljoen euro.

Het aantal gebruikers van het kernproduct Qlikview nam ten opzichte van 2007 met 45 procent toe tot ongeveer 500.000. Ondanks de wereldwijde zware economische omstandigheden zijn in 2008 honderdzestig nieuwe medewerkers aangenomen. Het bedrijf dat nu vijfhonderd medewerkers telt verwacht in twee tot drie jaar duizend man in dienst te hebben.

Country Director Benelux Rogier Verheij benadrukt dat het private bedrijf winst maakt maar wil niet zeggen om welk bedrag het gaat. Ook het aandeel van de Benelux in de totale omzet blijft geheim. Van de totale omzet komt ongeveer tweederde uit licenties, het overige deel komt uit diensten. Het bedrijf richt zich vooral op middelgrote en grote bedrijven. In Nederland wordt onder ander zaken gedaan met UWV en KLM.

Snel implementeren

De bi-leverancier zegt juist te profiteren van de economische recessie. Verheij: "We zien bijvoorbeeld dat banken veel aandacht hebben voor onze software. Bedrijven willen direct antwoorden op vragen over kostenbesparingen, betere inzet van werkkapitaal en maximalisatie van liquiditeiten. We kunnen onze analysesoftware bedrijfsbreed invoeren maar we zien ook dat steeds meer klanten de software inzetten op een afdeling of bedrijfsonderdeel dat het moeilijk heeft. De implementatie van onze software duurt geen maanden of jaren, we kunnen binnen enkele weken antwoord geven op die vragen."

Verheij: " Natuurlijk zijn veel bedrijven de ict-budgetten opnieuw aan het bekijken. Maar wij hebben in vergelijking met andere leveranciers het voordeel dat onze software is gebouwd op een eenvoudige architectuur. We gebruiken een enkele module. Daardoor blijven lange implementatietrajecten uit en kunnen bedrijven sneller aan de slag met analyses."

Qliktech verwacht voor 2009 een omzet- en winstgroei en toename van het aantal medewerkers die gelijk is aan de resultaten over 2008. Het bedrijf heeft ruim tienduizend klanten verspreid over 92 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-25T11:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.