Qliktech en Ciber zoeken samen grote klanten

Handen schudden

Ict-dienstverlener Ciber en business intelligence leverancier Qliktech sluiten een samenwerkingsovereenkomst. De dienstverlener uit Eindhoven verkoopt en distribueert Qlikview, het bi-pakket van de van oorsprong Zweedse maker van bi-software. Qliktech wil in Nederland vooral groeien door meer software te verkopen aan grote klanten. Het hoopt gebruik te maken van het klantenbestand van de ict-dienstverlener.

De samenwerking past in een nieuwe strategie van de bi-leverancier. De softwaremaker wil in Nederland vooral groeien door levering aan grote bedrijven. Qlicktech levert nu voornamelijk aan kleine en middelgrote bedrijven. De leverancier sloot in 2008 een overeenkomst met OneLine Business Intelligence voor distributie van het bi-software in Nederland.

De samenwerkende bedrijven hebben vooral specifieke kennis van de maakindustrie (manufacturing) en de utilities-sector. Dat moet leiden tot de gezamenlijke ontwikkeling van maatwerkoplossingen.

Negende versie

Qliktech introduceerde begin van dit jaar de negende versie van Qlikview. Die bi-software wordt zowel bij kleine als grote bedrijven gebruikt. De bi-leverancier boekte goede cijfers over 2008 en verwacht die resultaten ondanks zware economische tijden door te zetten. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Ict-diensverlener Ciber is actief in verschillende landen. Het bedrijf bouwt, integreert en beheert software die zowel als maatwerk als in pakketvorm wordt geleverd. Het bedrijf richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële- en zakelijke dienstverlening. Bij Ciber Nederland werken ongeveer vijfhonderd mensen verdeeld over vestigingen in Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-01T11:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.