SAP levert BI aan asielzoekersorganisatie

Softwareleverancier SAP levert bi-software van BusinessObjects aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Die organisatie gebruikt dat softwarepakket als management informatiesysteem voor de ondersteuning van zijn primaire en secundaire processen. COA werkt nu nog met verschillende software pakketten die elkaar overlappen. De organisatie legt de procedure van asielzoekers van binnenkomst tot uittreden vast in een centraal volgsysteem en wil die data via gebruiksvriendelijke bi-software analyseren.

COA gebruikt de business intelligence software voor rapportages van onder andere de bezettingsgraad en capaciteit van de opvanglocaties die verspreid zijn door heel Nederland. In de afgelopen jaren zette de opvangorganisatie verschillende softwareoplossingen in voor de ondersteuning van zijn processen. Marianne Siebols van het COA: ‘Door een gedeeltelijke overlap tussen onze software en doordat een aantal systemen aan vervanging toe is, hebben we ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuwe geïntegreerde oplossing voor onze organisatie.'

Tot nu toe was het voor COA alleen mogelijk om ‘statische' overzichten te genereren. Met behulp van real-time rapportagemogelijkheden van het nieuwe softwarepakket moet het management sneller toegang hebben tot stuurinformatie. Daarnaast bevat de suite koppelingen met informatie uit systemen voor personeelszaken, financiële programma's, logistiek en Inkoop.

Het COA is de landelijke opvangorganisatie die, in opdracht van het Ministerie van Justitie, asielzoekers en vluchtelingen veilige huisvesting biedt en hen ondersteunt in de voorbereiding op hun toekomst. Om die mensen te begeleiden maakt het COA tijdens de gehele procedure - van het moment van binnenkomst tot het uittreden - gebruik van een dossiervolgsysteem. Daarnaast maakt het COA gebruik van business intelligence (bi) software om rapportages te verzorgen van onder andere de bezettingsgraad en capaciteit van de opvanglocaties die verspreid zijn door heel Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T14:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.