'Investeringen in BI nemen fors toe'

groei cijfers vergrootglas grafiek

De vraag naar business intelligence (bi) projecten in Nederland neemt momenteel met 20 procent toe. Dat stelt de Larense leveranciersonafhankelijke bi-specialist Kadenza aan de hand van eigen bedrijfsresultaten. De bi-leverancier verwacht dat de markt zich na een slechte periode herstelt. Het bedrijf verwacht voor 2010 een omzetgroei van 40 tot 45 procent te behalen en breidt het personeelsbestand met bijna een derde uit.

De groei van investeringen in bi wordt volgens de leverancier enerzijds veroorzaakt doordat organisaties de investeringen in bi-projecten die voor 2009 gepland stonden, uitstellen. ‘Anderzijds kiezen bedrijven er juist in economisch zware tijden voor om te investeren in projecten die inzicht verschaffen in stuurinformatie', zegt directeur Jeroen Blankendaal.

De visie van de bi-leverancier wordt ondersteund door cijfers die marktonderzoeker Forrester eind oktober 2009 publiceerde. De marktonderzoeker berekende dat de wereldwijde omzet uit bi-software tussen nu en 2015 zal verdubbelen. De marktonderzoekers stellen dat bedrijven juist in zware economisch tijden investeren in software voor statistiek en analyse. Dit komt doordat het management de software gebruikt om dagelijkse bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk uit te voeren en strategische beslissingen te nemen aan de hand van betrouwbare gegevens.

SAP Business Objects

Onderzoekers van Passionned stelden overigens begin 2009 dat het voor organisatie vaak lastig is om groot financieel succes te behalen met behulp van bi. Dat komt doordat bedrijven die bi-software implementeren dat vaak doen zonder duidelijke strategie.

Het bi-bedrijf Kadenza, dat vijf jaar bestaat, heeft de bedrijfsvoering onderverdeeld in drie disciplines: Bi en datawarehousing, Financiële waarde projecties en Planning & control. Het bedrijf is partner van leveranciers als SAP Business Objects, IBM Cognos en Microsoft. Het bedrijf heeft momenteel honderd consultants in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apart verhaal en rijmt niet met de 12 mensen die recentelijk op straat zijn gezet. Ik ben benieuwd of dit soort 'nieuws' niet eerst gecheckt wordt voor het gepubliceerd wordt.

@J, ik weet niet wat jou ter ore is gekomen, maar ook ik hoorde dat ze helemaal niet aan groeien zijn, maar juist aan het afslanken. Van iemand die net weg is daar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-02T11:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.