SAP biedt BI-licenties tegen studententarief

Softwareleveracnier SAP heeft met twee ict-dienstverleners voor het middelbaar en hoger onderwijs een nieuwe campuslicentie afgesloten voor SAP Business Objects. De ict-dienstverleners Surfdiensten en SLBdiensten gaan de licenties van software voor business intelligence (bi) en informatie management (im) verkopen aan onderwijsinstellingen. Het contract heeft een looptijd van vier jaar. Hogescholen en universiteiten kunnen tegen een gereduceerd tarief licenties afnemen.

Onderwijsinstellingen gebruiken de bi-software bijvoorbeeld voor analyse van de instroom en uitstroom van studenten en het behalen van diploma's, of om te controleren of doelstellingen worden gehaald. Daarnaast gebruiken veel universiteiten en hogescholen de bi-software in de lessen. Bijvoorbeeld bij studies als economie en bedrijfskunde. De bi-software wordt ook gebruikt om statistici te helpen om onderzoeksgegevens te presenteren.

Surfdiensten en SLBdiensten maken sinds begin jaren negentig met verschillende softwareleveranciers afspraken over licentieprijzen voor onderwijsinstellingen. De bedrijven boden eerder een campuslicentie aan van BusinessObjects, maar dat contract liep af. Inmiddels is de bi-leverancier overgenomen door SAP en is een nieuw contract gesloten. SAP wil niet kwijt hoeveel korting de universiteiten en hogescholen krijgen. Tot 15 december 2009 kunnen hogescholen en universiteiten de licentie tegen gereduceerd tarief afnemen.

Campuslicentie

De nieuwe licentie omvat onder andere: Xcelsius Enterprise, Crystal Reports, Web Intelligence, Voyager, Enterprise Premium, Explorer, Data Federator, Metadata Management en Data Integrator Professional.

In de Nederlandse onderwijswereld wordt ook veel gebruik gemaakt van SPSS. Ook die leverancier hanteert een campuslicentie voor zijn bi-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een nieuwswaardig artikel! Gratis reclame zo aan het einde van het jaar (of nee 15 dec)?

Zonde Computable!, zo daalt jullie status wel erg snel af naar een zeer bedenkelijk niveau.

Gelukkig kunnen Universiteiten en Hogescholen scherp dit soort uitingen scheiden van werkelijk relevante informatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-03T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.