Roermonds ziekenhuis analyseert zorg met BI

Ziekenhuis verpleegster zorg

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft in drie maanden tijd een managementinformatiesysteem ingevoerd. Het gaat om het pakket iVide van de in zorg-ict gespecialiseerde bi-leverancier InfoReports uit Hoevelaken. Die software ontsluit informatie uit onder andere het ziekenhuisinformatiesysteem (zis) en personele en financiële systemen. De partijen maken geen financiële details van de overeenkomst bekend.

De informatie uit de verschillende systemen wordt verwerkt in overzichten (dashboards). Het gaat om standaardrapportages die speciaal zijn opgesteld voor ziekenhuizen. Het management gebruikt de informatie bij de besluitvorming over de bedrijfsvoering.

Microsoftpartner InfoReports voerde eerder onderdelen van het managementinformatiesysteem iVide in bij het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Daarnaast draait de analytische software onder meer bij het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven.

Zichtbare Zorg

Het nieuwe managementinformatiesysteem sluit ook aan bij Zichtbare Zorg. Dat is een nieuwe programma van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarbij moeten zorgaanbieders inzicht geven in hun prestaties. Ziekenhuizen beschikken over een grote hoeveelheid aan opgeslagen informatie. Met behulp van bi-software worden die gegevens overzichtelijk gemaakt.

Het gaat bijvoorbeeld om gegevens over veiligheid, effectiviteit en klantgerichtheid. Zo worden kwaliteitsverschillen tussen zorgverleners zichtbaar. De gegevens zijn van belang voor patiënten en verzekeraars bij het kiezen of contracteren van zorgaanbieders. De informatie moet leiden tot verbetering van de zorgverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-04T10:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.