Oracle neemt dataspecialist Silver Creek over

Handen schudden

Bedrijfssoftwareleverancier Oracle koopt Silver Creek Systems, een Amerikaanse leverancier van software voor de verbetering van datakwaliteit. Het overgenomen softwarebedrijf is leverancier van DataLens. Die software wordt bijvoorbeeld gebruikt om productspecificaties in erp-systemen te controleren op fouten. Silver Creek en Oracle hadden al een partnerovereenkomst. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

De semantische software voor de verbetering van datakwaliteit wordt volgens verwachting toegevoegd aan Oracle's softwarepakketten voor productinformatiebeheer, het levenscyclusbeheer van producten, toeleveringsketenbeheer en erp-systemen (erp = enterprise resource planning).

De bedrijfssoftwareleverancier stelt dat de ingelijfde softwareleverancier het aanbod van software voor gegevensbeheer versterkt. Op dit moment is nog niet bekend wanneer Nederlandse klanten de beschikking krijgen over de Silver Creek-software. Een woordvoerster meldt dat de producten van de ingelijfde leverancier uiteindelijk worden opgenomen in het wereldwijde productaanbod van Oracle. Dan is de software ook beschikbaar in Nederland.

Hyperion

Oracle heeft een aantal softwarepakketten voor informatiemanagement en business intelligence in zijn productaanbod. Het gaat om zelf ontwikkelde software en programmatuur die door overnames aan het portfolio zijn toegevoegd. Zo nam het bedrijf in maart 2007 voor 3,3 miljard dollar het softwarebedrijf Hyperion over. Ook kocht Oracle eind 2007 de Nederlandse bi-leverancier Moniforce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-05T14:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.