VCD levert BI-software aan Tilburgs ziekenhuis

Dit artikel delen:
Ziekenhuis verpleegster zorg

De Groningse softwareleverancier VCD Business Intelligence levert datawarehouse-software aan het Tilburgse Sint Elisabeth Ziekenhuis. Het ziekenhuis gaat die software gebruiken om gegevens uit de ziekenhuisinformatiesystemen iSoft en Oracle EBS te analyseren. De software moet leidinggevenden inzicht geven in de prestaties van individuele afdelingen. De overeenkomst omvat een licentie voor vijf jaar. Voor de visualisatie van de gegevens wordt gebruikgemaakt van software van SAP Business Objects.

Het ziekenhuis wil met de nieuwe software de managementinformatievoorziening verbeteren. Nu wordt informatie uit verschillende bronsystemen handmatig verwerkt tot rapporten. Dat proces kost veel tijd en er kunnen gemakkelijk fouten worden gemaakt. Door het automatiseren van de analyse van gegevens over personeel, financiën, productie, patiëntenlogistiek en kwaliteit van zorg, moeten leidinggevenden eenvoudig kunnen zien of doelstellingen worden gehaald.

Luc Jansen, senior accountmanager bij VCD: 'Het selectietraject was lang, pittig en intensief, maar uiteindelijk is in december 2009 de knoop doorgehakt en kunnen we meteen aan de slag met deze nieuwe opdracht. Het masterplan is al klaar.'

Dashboard

VCD Business Intelligence levert en onderhoudt verschillende software voor de analyse van bedrijfsinformatie, prestaties en managementinformatie. De informatie wordt gepresenteerd aan de hand van dashboards (panelen) en scorekaarten. Oplossingen worden gerealiseerd met onder meer SAP BusinessObjects, Qlikview, SAS en IBM/Cognos. Bij VCD Business Intelligence werken 55 mensen. Het bedrijf is onderdeel van de VCD IT Groep.

Het Sint Elisabeth Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis met een verzorgingsgebied van 450.000 inwoners. Jaarlijks bezoeken 347.000 patiënten de poliklinieken en worden 44.000 patiënten opgenomen, waarvan 16.000 in dagbehandeling. Op de Spoedeisende Hulp melden zich circa 30.000 patiënten per jaar. Er werken ongeveer 3200 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-11T16:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.