SAS en Accenture beginnen analytics-team

Adviesbureau Accenture en bi-leverancier SAS gaan gezamenlijk analytische softwareproducten en diensten ontwikkelen en aanbieden aan eindgebruikers. De samenwerking krijgt de naam Accenture SAS Analytics Group. De software die de twee ontwikkelen, draait op elke ict-infrastructuur en op alle besturingssystemen die organisaties gebruiken.

Accenture brengt ook meer dan 275 relevante patenten in in de gezamenlijke analytische producten. De software maakt belangrijke bedrijfsinformatie inzichtelijk door periodieke en actuele rapportages. Daarbij richt het programma zich voornamelijk op 'mining', het doorspitten van grote hoeveelheden gegevens. Met de achterhaalde bedrijfsinformatie kunnen organisaties sneller beslissingen nemen, die bovendien beter zijn onderbouwd.

Financieel, gezondheidszorg en overheid

De twee leveranciers hebben een gezamenlijk team opgezet om de analytische producten te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden. De groep doet dat in eerste instantie voor drie sectoren: financieel, gezondheidszorg en overheid.

Voor Accenture is de samenwerking interessant doordat het adviesbedrijf zijn klanten beter kan helpen met vraagstukken over business analytics. Het bedrijf heeft zelf al een aanzienlijk portfolio van sectorspecifieke analytische dienstverlening. SAS krijgt door de partnerschap toegang tot het grote klantenbestand van Accenture. De bi-leverancier is vooral bekend van zijn hardware- en softwareonafhankelijke toepassingen voor datamining. 

De twee werken al langere tijd samen en intensiveren dat nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-24T11:20:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.