Information Builders en E.Novation sluiten pact

Ict-dienstverlener E.Novation en business intelligence (bi) leverancier Information Builders sluiten een partnerovereenkomst voor de advisering, levering en implementatie van bi bij zorginstellingen. De leveranciers springen in op de groeiende vraag van zorginstellingen naar analytische software en middelen voor prestatiemanagement. Door de markwerking in de zorg en nieuwe wet- en regelgeving zoeken zorginstellingen steeds vaker naar softwarehulp om prestaties zichtbaar te maken.

De ict-dienstverlener uit Capelle aan den IJssel en de internationale bi-leverancier die in Nederland kantoor houdt in Amstelveen, richten zich gezamenlijk op de levering van software voor analyse en prestatiemetingen bij ziekenhuizen en zorginstellingen. Ziekenhuizen willen meer inzicht krijgen in hun prestaties. Bovendien verplicht de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziekenhuizen om periodiek prestaties openbaar maken. Patiënten en zorgverzekeraars krijgen zo zicht op de kwaliteit van zorg.

Volgens de leveranciers raakt bi steeds meer ingeburgerd binnen de zorgsector. Dave Kemme, Benelux-manager bij Information Builders: 'Bi wordt binnen de zorg nog steeds voornamelijk op directie- en financieel niveau ingezet. Als je prestaties en kwaliteit echt meetbaar wilt maken en zorgprocessen wilt optimaliseren dien je bi en performance management op de werkvloer in te zetten.'

Prestatie-indicatoren geven bijvoorbeeld inzicht in de kwaliteit van de behandeling van ziekten. Het geeft bijvoorbeeld aan hoe vaak complicaties, zoals doorligwonden of ondervoeding, voorkomen en informatie over pijnbestrijding.

Prijsmodel per gebruiker

Om de kosten van bi-projecten binnen de perken te houden bieden de partners een prijsmodel per gebruiker aan. Information Builders levert onder andere Webfocus, dat is rapportagesoftware die als webdienst wordt gebruikt.

E.Novation hoopt door de samenwerking gebruik te maken van het internationale netwerk van Information Builders. Bij het advies- en dienstenbedrijf uit Capelle aan den IJssel werken tweehonderd mensen. Het bedrijf is onderdeel van de Vanad-groep.

Information Builders heeft wereldwijd 1450 mensen in dienst, het bedrijf heeft negentig kantoren verspreid over de wereld. Het bedrijf heeft een netwerk van 350 partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-29T15:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.