SAP past Business Objects-certificeringen aan

Certificaat

Softwareleverancier SAP heeft de certificeringen van business intelligence-leverancier Business Objects ingepast in zijn certificeringsprogramma. Volgens Karin van den Brand, business development manager education van SAP, wordt het voor de cursist nu duidelijker. ‘Het niveau van professional was bijvoorbeeld een term die zowel Business Objects als SAP gebruikten om een niveau aan te duiden. Maar ze waren niet gelijk. Dat hebben we nu wel gelijk getrokken.'

Per 1 mei 2010 kan een cursist die zich wil certificeren voor SAP Business Objects, terecht bij SAP Education en niet langer meer bij Pearson VUE, waar de examens tot dusver worden afgenomen. Daarnaast was het voorheen zo dat een kandidaat meerdere examens moest afleggen voor een certificaat van Business Objects. Nu is dat net als bij een SAP-certificaat één examen. De bestaande zeven examens van Business Objects worden vervangen door vier examens. De examentijd bedraagt drie uur en waar mogelijk zullen de examens voortaan bestaan uit tachtig vragen.

De Duitse softwaremaker paste al eerder de opleidingen van de bi-leveranier aan, zodat deze passen in zijn opleidingsprogramma. Volgens Van den Brand zijn de inhoudelijke wijzigingen minimaal. ‘Een kenmerk van de Business Objects-opleidingen was dat deze heel hands-on waren. Dat is nog steeds zo. We hebben nu de bestaande BO-certificeringen in lijn gebracht met het SAP-certificerings- en trainingsprogramma.'

Integratietraining

Naast de certificeringen biedt SAP nog twee integratietrainingen. De overviewtraining geeft cursisten een overzicht hoe ze de BO-producten kunnen inpassen in het SAP Netweaver Business Warehouse. Deze training is bedoeld voor projectmanagers en beslissingnemers. De Foundation-training is bedoeld voor bijvoorbeeld ict-consultants die meer technische informatie over de integratiemogelijkheden willen.

Daarnaast biedt SAP masterclasses aan. Dit zijn verkorte trainingen, gericht op consultants. In juni 2010 start een vijfdaagse masterclass gericht op het rapportageportfolio van Business Objects.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-21T16:19:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.