Avans ontsluit data met SAP BusinessObjects

Avans Hogeschool heeft voor SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence gekozen om zijn negentien academies en vijf ondersteunende diensteenheden bedrijfsgegevens te laten ontsluiten en daarover rapportages op te stellen. Bij deze 24 onderdelen werken ongeveer tweeduizend mensen.

Voor Avans wordt het mogelijk om real-time gebruik te maken van inzichtelijke, beschikbare en uniforme bedrijfsinformatie. Daardoor kan het management tijdig inspringen op veranderende omstandigheden. Een noodzaak, gezien de complexere, meer dynamische en internationale omgeving waarin zij werken.

Zelf verzorgen

De SAP BusinessObjects-producten zullen in eerste instantie gegevens ontsluiten van het studentenadministratiesysteem Osiris, het hrm-systeem Edukaat/Caso en het financiële systeem FMS. De academies krijgen hierdoor bijvoorbeeld direct inzicht in in-, uit- en doorstroom van studenten en hun studievoortgang.

Daarnaast kunnen zij deze informatie koppelen aan bijvoorbeeld financiële en personele gegevens, zodat een dashboard ontstaat die aangeeft waar een academie staat. Waar dergelijke rapportages nu nog op een arbeidsintensieve wijze door de dienst Financiën en Studentenadministratie (DFS) worden opgesteld, kunnen de academies deze in de toekomst zelf verzorgen. Dit levert niet alleen veel tijdwinst voor DFS op, ook de selfservice en flexibiliteit van de academies worden hiermee vergroot.

Kwaliteit verhogen

Ton Christophersen, directeur financiën en studentenadministratie bij Avans Hogeschool: 'Met de inzet van SAP BusinessObjects Xcelsius en Web Intelligence willen we een correcte en snelle gegevensontsluiting naar de negentien academies en vijf diensteenheden verzorgen.'

Hij vervolgt: 'De complexiteit en flexibiliteit in het huidige hoger onderwijs zijn veel groter dan een aantal jaar geleden: snel prognoses maken en real-time inzicht in bijvoorbeeld trends, instroomgegevens en bezettingscijfers, is noodzakelijk. Het is belangrijk dat de academies tijdig kunnen bijsturen, de juiste keuzes kunnen maken en daarmee de kwaliteit van de besluitvorming kunnen verhogen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-26T13:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.