VLC opent nearshore-vestiging in Spanje

VLC, adviesbedrijf op het snijvlak van bi en ecm, opent een vestiging in de Noord-Spaanse stad Santander. Vanuit die locatie worden vanaf augustus 2010 delen van projecten en beheerwerkzaamheden voor klanten in Nederland uitgevoerd. Volgens het dienstenbedrijf kan dat per project een kostenbesparing tot 35 procent opleveren, doordat in die regio de lonen laag zijn.

In 2010 zullen ongeveer vijf Spaanse medewerkers voor VLC aan de slag gaan. Dat aantal wordt volgens plan in 2011 met tien man uitgebreid.

'Dat we juist in Spanje onze nearshoring-vestiging neerzetten, is geen toeval', zegt directeur Mathijs Kreugel van VLC. 'Santander is een lagelonenregio met diverse universiteiten en hoog opgeleide inwoners. De werkloosheid in de regio is hoog, zodat we relatief eenvoudig goede medewerkers kunnen aantrekken. De nieuwe generatie hoog opgeleide Spanjaarden spreekt uitstekend Engels en de cultuurverschillen zijn klein. Dat zorgt ervoor dat we onze kwaliteit van dienstverlening kunnen garanderen.'

Niek Witte, vestigingsdirecteur van VLC Spanje: 'Het opzetten van een nearshore-vestiging vergt een grondige voorbereiding. VLC en ik waren al lange tijd in gesprek over dit plan. In de afgelopen jaren organiseerden we diverse trainingen in Santander en hebben we de regio verkend.' Witte verwacht dat de nieuwe vestiging snel een bijdrage aan de bedrijfsprestaties van VLC zal leveren. Hij vertelt verder dat zijn bedrijf in de toekomst 'BI as a service' wil gaan aanbieden op basis van de open source software van Pentaho.

EIM

VLC richt zich naar eigen zeggen op enterprise information management (EIM), het vakgebied dat business intelligence en content management samenbrengt. Het bedrijf levert adviesdiensten (consultancy), detacheert en beheert. Het bedrijf gebruikt daarvoor software van leveranciers als Informatica, SAP Business Objects, Tridion en open source bi-leverancier Pentaho.

Bij het in 1996 opgerichte bedrijf werken 85 mensen verspreid over vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Het bedrijf wordt genoemd in een lijst van meest aantrekkelijke ict-werkgevers en behaalde in 2009 een bovengemiddelde groei in de markt van ecm-leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-10T11:03:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.