Logica gaat zorginformatiesystemen verkopen

Logica heeft een overeenkomst gesloten met Orion Health, voor de levering van zorginformatiesystemen op de Nederlandse markt. Logica werkt al met het Nieuw-Zeelandse bedrijf samen in Denemarken, Noorwegen en Australië voor de regionale uitwisseling van medische gegevens.

Orion Health levert onder meer software waarmee gegevens uit verschillende ziekenhuis-informatiesystemen samen kan worden gepresenteerd, workflowsoftware voor de ondersteuning van klinische processen in ziekenhuizen en software voor het uitwisselen van informatie tussen medische instellingen.

‘De vraag naar zorgdiensten neemt door de vergrijzing toe, terwijl de budgetten onder druk staan', zegt Monique Mulder, Managing Director van Logica Public Sector Nederland. 'Het is zaak om zoveel mogelijk processen doelmatiger en goedkoper vorm te geven en geld vrij te maken voor de hulp aan patiënten. Met de inzet van ict kunnen belangrijke stappen worden gezet om dit te bereiken.'

Gegevensuitwisseling

De producten van Orion Health zijn specifiek ontwikkeld voor zorginstellingen en ondersteunen internationale zorgstandaarden. Het bedrijf richt zich op zorginstellingen die gegevens willen uitwisselen, intern tussen legacy-systemen of extern via regionale of landelijke uitwisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logica en zorginformatiesystemen? Dat wordt weer een eendagsvlieg. Heb nog meegewerkt aan de plannen voor een landelijk EDP van Logica-CMG. Dat is er nooit gekomen omdat ze vonden dat MinVWS niet wist wat ze wilden en de zorginstellingen niet echt wilden samenwerken, te vaag en te laat beslissen en te weinig en te laat betalen.
En als reseller stelt Logica niks voor.

Gewoon doen wat je het beste kan en dat is handige handjes leveren.

Dit gaat logica weer scheppen met geld kosten!! Maar de bonus is binnen bij een aantal mensen van het mt!!

ICT-er,

goed dat je bent vertokken bij Logica CMG, mensen zonder visie, maar met een grote mond hebben we niet nodig.

Ontevreden,

Wat let je om MT lid te worden, wanneer je denkt, dat daar bonussen worden vergeven?

On topic,

Monique heeft geheel gelijk, speel op de behoeften van de klant in: goedkopere en meer effectieve ICT laat meer budget over voor de essentie van de zorgsector: hulp aan patienten.

Dat speelt in het het hoofd van de klant en daar geeft Logica antwoord op.

Volgens mij klopt de kop niet (zie www.ictzorg.com). Logica gaat helemaal geen zorginformatiesystemen verkopen. Ze gaan een samenwerking aan met Orion Health en bouwen daar kennis over op na succesvolle samenwerking in Denemarken, Noorwegen en Australië.

Orion is specifiek gericht op de zorg en Java based. Dus veel toegankelijker dan andere niche (en dure) producten. Orion heeft clinische oplossingen en oplossingen gebaseerd op zorgspecifiek berichtenverkeer (Rhapsody). Het ligt voor de hand dat het laatste de prio krijgt gelet op het trackrecord van Logica.

Dus geen reseller (want dat zijn ze niet) en het kost ook geen bakken met geld (java kennis genoeg).

@nike
ik kan geen lid worden van het mt, ik behoor niet tot het "old boys" netwerk van onze grote oldtimer verzamelaar. Binnen zowel het mt als de salesorganisatie worden grote bonussen uitgekeerd bij het binnenhalen van dit soort projecten of de projecten uitvoerbaar zijn doet niet ter zake.

@insider
de kosten zitten niet in het wel of niet hebben van de juiste kennis, maar in de vraag of het project wel fatsoenlijk uit te voeren is. Logica slaat daarin de laatste tijd wel heel erg de plank mis

Logica gaat parasiteren op een markt-segment wat ze een betere bron van inkomsten zal geven dan de verkoop van hun hun "eigen kundigheid en diensten."

Dit gaat net zoals goed, totdat ze - ook op dit terrein - verslagen worden door de concurrentie :-P Logisch he?

@ ontevreden,

in een notedop, je denkt in onmogelijkheden, je kletst uit je nek en je klaagt.

Waar of bij wie je ook werkt, je zult met zo'n instelling altijd aan het kortste eind trekken, omdat je jezelf in de weg zit.

Sterkte

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-09T13:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.