Qurius koopt BI-adviestak van Duits Evidanza

Ict-dienstverlener Qurius neemt de adviesdiensten van Evidanza over. Dat is een Duitse ict-dienstverlener gespecialiseerd in business intelligence (BI). De adviestak telt tien consultants, twee verkopers en meer dan veertig klanten. Qurius hoopt uiteindelijk een belangrijke speler op de Europese consultancymarkt te worden. Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Business intelligence is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Qurius, dat strategisch heeft gekozen om zijn activiteiten te bundelen rond technologie van Microsoft. Volgens directeur Leen Zevenbergen vergroot zijn bedrijf met de consultants van Evidanza de kennis en ervaring op het gebied van BI. Bovendien brengen de Duitsers goede klanten mee.

Advanced Solutions

De twaalf medewerkers van Evidanza worden opgenomen in het Duitse team van Qurius Advanced Solutions, dat zetelt in Hamburg. Qurius heeft in elf Duitse steden een kantoor. Het bedrijf heeft behalve in Nederland en Duitsland ook vestigingen in België, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tjechië.

Evidanza is gevestigd in het Beierse Regensburg, zo'n zevenhonderd kilometer ten zuiden van Hamburg. Na de overname van de consultancytak telt Evidanza nog veertig medewerkers.

Begin juli 2010 verkocht Qurius zijn ERP-divisie aan branchegenoot Infor, om zich meer toe te leggen op het Microsoft-businessplatform. Met opbrengst van die verkoop, volgens Qurius ongeveer drie miljoen euro, acquireert Qurius nu de Duitse BI-adviseurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T12:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.