Vabi en Ortec lanceren beslismodel corporaties

Handen schudden

Vabi Software en Ortec Finance gaan samenwerken. In een gezamenlijk aanbod brengt Vabi zijn beleidssimulatiemodel voor vastgoed in, dat wordt gekoppeld aan de rekenmodellen van Ortec Finance. Hiermee kunnen woningbouwcorporaties van elk scenario de financiële consequenties direct doorrekenen, beweren beide partijen.

Vabi Software levert vastgoedsimulaties, terwijl Ortec Finance software levert op het gebied van financiële berekeningen, waaronder WALS (Woningcorporaties Assets & Liabilities Scenariosysteem). Aanleiding voor de samenwerking is dat er in de praktijk verschillen zitten tussen de gangbare financiële rekenmodellen op de corporatiemarkt en de financiële prestatie-indicatoren die de beleidsmedewerkers gebruiken.

Beide partijen beweren dat door het samenvoegen van de expertise van Vabi en Ortec Finance de woningcorporaties de beschikking krijgen over een goed financieel onderbouwd beslismodel en zo betere bedrijfskeuzes kunnen maken. Een woningcorporatie krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om op diverse manieren de huizenvoorraad te analyseren en hier vervolgens beleidslabels aan toe te wijzen. Vabi Assets Beleidsimulatie berekent vervolgens de maatregelen door die moeten worden genomen om tot deze doelen te komen.

Partners

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware. Vandaag de dag bedient het bedrijf uit Delft zo'n tweeduizend klanten in de vastgoedsector. In de woningcorporatiebranche werkt Vabi met het pakket Vabi Assets Energie voor het beheren van energielabels.

Het Rotterdamse Ortec Finance levert softwaremodellen voor risicomanagement voor financiële organisaties en afdelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-10T08:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.