Oracle introduceert langverwachte Fusion-apps

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Oracle introduceert begin 2011 zijn Fusion-applicaties. Dat is bedrijfssoftware die is opgebouwd uit de E-business Suite (erp, crm, bi) en onderdelen van de pakketten van de overgenomen leveranciers JD Edwards, Siebel en PeopleSoft. De ontwikkeling van Fusion duurde langer dan aanvankelijk was verwacht. Het aanbod bestaat uit ongeveer honderd applicaties die gericht zijn op verschillende branches.

Ceo van Oracle, Larry Ellison maakte het nieuws over de introductie van Fusion bekend op het gebruikerscongres Oracle OpenWorld in San Fransisco. Hij zei: 'Het heeft even geduurd, maar we hebben het nu voor elkaar.' Daarmee doelde hij op de ongeveer vijf jaar tijd die tussen de aankondiging en de introductie van Fusion zit.

Na een reeks overnames zoals erp-reus JD Edwards, crm-leverancier Siebel en hrm-leverancier Peoplesoft, kondigde de softwareleverancier aan om componenten van die software door te ontwikkelen tot een nieuw aanbod van bedrijfsapplicaties.

'Confusion'

De aankondiging van Fusion leidde onder gebruikers van de paketten van de overgenomen leveranciers tot gemor. Zij vreesden dat hun bedrijfssoftware niet langer zou worden ondersteund en doorontwikkeld. Concurrenten speelden daarop in door de aankondiging van Oracle te bestempelen als 'confusion'.

Volgens de leverancier zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe zakelijke applicaties de soa-architectuur waarop de software is gebouwd, rolgebaseerde gebruikerservaring en ingebedde business intelligence.

Oracle ziet business intelligence als de basis voor bedrijfssoftware omdat gebruikers direct kunnen zien wat de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering en resultaatgericht kunnen werken.

Ondersteuning JD Edwards

'Klanten kunnen op basis van hun zakelijke behoeften kiezen voor een module, een productfamilie of de hele suite de software', aldus Ellison van Oracle. De software is gericht op branches zoals de financiële sector, projectmanagement , crm en logistiek.

Ellison benadrukte dat Oracle de afzonderlijke producten uit de  E-Business Suite en van  Peoplesoft, Siebel en JD Edwards voorlopig blijft ondersteunen. De leverancier sprak na de inlijving van de softwarebedrijven af dat het tot 2020 de paketten ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-21T08:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.