Software AG koopt MDM-partij Data Foundations

Software AG lijft het Amerikaanse Data Foundations in, een leverancier van oplossingen op het gebied van masterdatamanagement (mdm). In een mdm-systeem kunnen alle metadata van een bedrijf op gestructureerde wijze worden vastgelegd. Mdm wordt ingezet voor het optimaliseren van bedrijfsprestaties. Data Foundations levert met zijn software een aanvulling op de webMethods-integratiesoftware van Software AG.

Data Foundations is opgericht in 1998 en gevestigd in New Jersey. Het bedrijf (35 man) heeft ontwikkelvestigingen in India. OneData is het product waarmee klanten bijvoorbeeld hun productgegevens kunnen opschonen en harmoniseren en de gegevens van zakelijke relaties kunnen integreren. Begin 2010 was er ook al een overname op mdm-terrein: Informatica kocht toen Siperian, een leverancier van masterdatamanagement.

Mdm biedt organisaties inzicht in en toegang tot belangrijke bedrijfsgegevens, zoals klanten, producten, leveranciers en locatie, die anders liggen opgeslagen in verschillende bedrijfsapplicaties. Mdm-systemen voegen deze gegevens samen en synchroniseren ze, wat resulteert in continu verbeterde data. Deze gegevens van hoge kwaliteit zijn beschikbaar voor operationele en beslissingsondersteunende applicaties, aldus Software AG.

Software AG levert middleware, databasesystemen, ontwikkelplatforms en diverse beheertoepassingen voor servicegeoriënteerde architectuur. Ook is het bedrijf sinds de overname van IDS Scheer specialist in business process management. Een van de platforms die Software AG voert is die voor governance- en de datamanagementproducten. Hier past het aanbod van Data Foundations goed bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-22T08:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.