O'Neill is eerste gebruiker Cognos 10 in Benelux

Sportkledingmerk O'Neill Europe is het eerste bedrijf in de Benelux dat IBM Cognos 10, de nieuwe versie van software voor business intelligence (bi), gebruikt. Het pakket bevat koppelingen met sociale media en is te gebruiken via smartphones en de iPad. Het sportkledingmerk heeft in twee dagen tijd alle informatie uit de oude versie, IBM Cognos 8, overgeheveld naar het nieuwe softwarepakket. Dat vertelt ict-directeur Anton Langeler.

Hij sprak tijdens IBM Cognos Performance een bijeenkomst op 10 november 2010 in theater De Meervaart in Amsterdam waar IBM Cognos 10 is geïntroduceerd. O'Neill Europe draait het pakket vanuit het datacentrum in het hoofdkantoor in Warmond. Daar zijn 22 servers in gebruik voor de verwerking van bedrijfsgegevens door de bi-software. Langeler is te spreken over de nieuwe dashboards waarin informatie is samengevoegd die eerder alleen te benaderen was via verschillende schermen.

Daarnaast worden volgens de ict-directeur door het nieuwe systeem de geldstromen binnen het bedrijf beter zichtbaar en zijn er mogelijkheden meerdere kostenscenario's door te rekenen. De ict-directeur benadrukt dat daardoor het gebruik van bi steeds vaker wordt gebruikt voor voorspellingen.

Methode Langeler

Langeler houdt er eigen methodes op na om tevredenheid van ict-gebruikers en frustraties bij personeel over de bedrijfsvoering en ict in kaart te brengen. Met zijn iPhone filmt hij medewerkers die bijvoorbeeld vragen om betere beschikbaarheid van bedrijfsinformatie. Met die filmpjes overtuigt hij het management om te investeren in ict of de bedrijfsvoering aan te passen.

Bij O'Neill staat een aantal grote ict-veranderingen op de planning. Het bedrijf voert een centraal erp-systeem in. Nu hebben de meeste van de 118 landen waar het bedrijf actief is een eigen bedrijfsinformatiesysteem. Ook de crm-systemen moeten centraal georganiseerd worden, legt Langeler uit. De ict-directeur vertelt dat zijn bedrijf zich heeft ontwikkelt van batchgerichte orderverwerking naar een leveranciersketen met actuele informatie die voor een steeds grotere groep medewerkers beschikbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.